ВІКТОРІЯ ТРОФІМЕНКО

кінорежисерка, сценаристка, креативна продюсерка

Вікторія працює над   скрипт докторингом з наступними форматами:

  • повнометражні постановочні фільми (авторські і для широкого загалу)
  • анімація
  • короткі метри
  • серіали
  • Її робочі мови:

  • Українська
  • Російська
  • Англійська
  • У якості кіносценаристки Вікторія написала наступні сценарії до повнометражних фільмів: "Дауншифтинг", "Яків", "Брати. Остання сповідь", "Секс в радянському союзі" - реж. Чед Грасіа (США), "Вєрка" - один з фільмів в альманасі "Дорога", короткометражна анімація "Дівчинка і повітряний змій". Працює над серіалом спортивної драми "Меценат"

    Її проект "ДАУНШИФТИНГ" (development period) став першим українським проектом, котрий відібрали в програму "EKRAN +" program (Варшава). А також проект "ЯКІВ" (development period) був першим і поки єдиний український проект, котрим було відібрано до програми "eQuinoxe Europe" vol.21 (Німеччина) .

    Її повнометражний фільм "Брати. Остання сповідь" став першим Українським фільмом за часів незалежності України, котрий було відібрано на три кінофестивалі групи "А" (Гоа, Москва, Шанхай) , на одному з них (ММКФ) фільм він отримав дві нагороди, не рахуючи дрібніші фестивалі .

     

    Вікторія Трофіменко викладає режисуру в Київському Національному Університеті Театру, Кіно і Телебачення ім. Карпенка-Карого, а також в Українській Кіно Школі UFS (Film UA).

    В 2018 році Вікторія заснувала Film Ave. освітню лабораторію для професіоналів.

    На разі у неї три повнометражні проекти на стадії девелопменту і фондрайзингу.

    Її повнометражний фільм "Брати. Остання сповідь" отримав дві нагороди ( приз Святого Григорія за кращу головну жіночу роль ) і приз російських кінокритиків на Московському Міжнародному Кінофестивалі. Найкращий сценарій на Міжнародному Кінофестивалі "Кіношок", Кращий Дебют на Румунському Міжнародному Кінофестивалі. Приз Жюрі на Багдадському Міднародному Кінофестивалі...

    У якості запрошеного лектора Вікторія проводить різноманітні воркшопи і майстер класи в комерційних і державнх закладах освіти (Київський Інститут Міжнародних відносин Університета ім. Тараса Шевченка, Кінофестиваль "Молодість", ISEC).

    Вікторія виступає у якості жюрі на міжнародних кінофестивалях. Член жюрі головного конкурсу міжнародного кінофестиваля "Молодість" 2020, Член відбіркового комітету стипендії Fulbright (2019; 2021) American House Fellowship . Член жюрі XXIV міжнародного фестивалю анімаційних фільмів "KROK-2017: в Рідній гавані". З 2020 Експерт Українського Культурного Фонду.

    Вікторія проходила курс Роберта Маккі "Історія на міліон" і курс з роботи скриптдоктором з Клер Добін .

    Сценарії, де Вікторія Трофіменко була залучена як скрипт доктор:

    Повний метр "Вільгельм Габсбург" сценарист Ольга Ковтун, продюсер Ольга Бесхмельніцина. Стадія розвитку: девелопмент

    Повний метр "Кажан і Зірка" сценарист/режисер і продюсер Пилип Іллєнко. Стадія розвитку: девелопмент.

    Повний метр "Постав мою голову на місце" сценаристи Ігор Білиць і Ернес Сарихаліл, режисер Ернес Сарихаліл, продюсери В'ячеслав Гармаш і Микола Короткий. Стадія розвитку: девелопмент

    "Я прошел пятичасовую сессию со скрип доктором. Так подробно над сценарием впервые работал. Это было хоть иногда болезненно, но результативно. Проработали каждого героя, там, где их взаимоотношение провисают не дают нужное исхода в событии. Были хорошие инсайты про образ одного из героев. И этот образ очень хорошо попал в стилистику моего видения. Для меня это было глубоко, больше чем про сценарий."

    Ернес Сарихаліл, режисер/сценарист

    Хто такий скриптдоктор і навіщо він сценаристу? Донедавна, я могла здогадуватися про це лише в теорії, але тепер, працюючи вже над власним кінопроектом, переконалася, наскільки взаємодія зі скриптдоктором важлива для роботи над сценарієм. Це той “погляд зі сторони”, який іноді може відкрити автору навіть більше, ніж він сам вкладає у свої слова і змусити подивитися на певні аспекти інакше. Це експертний погляд людини, яка не критикує те, як ти пишеш, а радше навпаки - допомогає проаналізувати задумане і написане автором під іншим кутом зору. Це особливо цікаво з огляду на те, що й майбутній глядач фільму також дивитиметься його крізь призму власного світогляду. Автор має право на свою інтерпретацію кіномови, проте глядач - має право на власне її розуміння. Тут завдання скриптодоктора полягає в тому, щоб по-дружньому “направити” сценариста, підказати в чому сильні сторони його рукопису, а де варто щось іще дослідити, проаналізувати ширше, розкрити глибше характеристику і мотиви персонажів, вдосконалити структуру або взяти до уваги, наприклад, певний культурно-політичний контекст. У моєму випадку, мова йде про біографічну драму, яка розкриває психологізм героя на тлі різних епох впродовж півстоліття. Тема дуже цікава і водночас складна. Маючи перший драфт тритменту, я пройшла інтенсивний воркшоп із скриптдокторкою Alba Film Вікторією Трофименко. Опісля відчуття було таке, ніби я побувала на прийомі в психотерапевта, де в якості пацієнта перебувала не я, а всі існуючі та ще не вигадані персонажі майбутнього фільму. Разом ми наче під мікроскопом аналізували ісоричні події та арки персонажів, зокрема особливості їхньої внутрішньої psyche. Крутий досвід, який надихнув мене на нові ідеї та думки. Напевне, скриптдоктор у якомусь сенсі справді є “доктором” для рукопису автора, чиє завдання - вивчити симптоматику та оглянути пацієнта (детально ознайомитися з твором), провести якісну консультацію та виписати найбільш оптимальне лікування, нехай навіть профілактичне (дати автору цінні рекомендації, як зробити його твір іще кращим). Це свого роду інтелектуальна терапія, де взаємний обмін думками може дати неочікувано позитивні результати і надихнути на створення чогось справді виняткового.

    Ольга Ковтун Авторка ідеї та сценаристка художнього повнометражного фільму “Вільгельм Габсбург”.

    Робота з скріпт-доктором Вікторією Трофіменко була надзвичайно ефективною та корисною. Вікторія ґрунтовно вивчила сценарій та здійснила його аналіз, не залишивши поза увагою найдрібніші деталі. Особисте спілкування з скріпт-доктором, а також письмовий аналіз сценарію, дали мені можливість отримати критичний, але в той же час дружній і коректний погляд на результат моєї роботи, що є надзвичайно важливим для продовження девелопменту кінопроєкту, його вдосконалення та підготовки до його реалізації.

    Пилип Іллєнко, сценарист, режисер і продюсер проекту "Кажан і Зірка"

    Victoria was very helpful in the development of our third draft. She took the time to thoroughly read through the material and understand the nuances of the story, while also keeping an objective perspective on story structure. Her deep knowledge of story structure was evident in her analysis. Our virtual session was well organized by her and we went through all of the major beats of the story and she addressed key areas that would need to be improved on. She was also very mindful to make sure not to insert her own ideas or influence the story without our permission to do so. That being said, she had some very clear ideas that she offered and that helped us think more critically about certain characters and situations in a way that we haven’t before. We’re very much looking forward to working with her again. -Gambade Films

    Gambade films (Canada)

    Формування ціни

    Ціна за скриптдокторинг формується з підготовки скрипт доктора (самостійна робота скрипт доктора над Вашим сценарієм. І консультаційна сесія скрипт доктора (безпосередня робота зі сценаристом). В таблиці надано вартість підготовки і консультаційної сесії, щоб скласти фінальну вартість треба їх пісумувати.

    Визначення послуги Вартість
    Підготовка (скрипт доктор читає сценарій і аналізує). Підготовка триває в межах 1 тижня.
    1. Сценарій повного метру постановочне кіно/анімація (сучасність) 6 000 грн.
    2. Сценарій повного метру постановочне кіно/анімація (історинчне чи sci-fi, що потребує ознайомлення з іншими джерелами окрім сценарія) 9 000 грн.
    3. Тритмент/поепізодник повного метру постановочне кіно/анімація (сучасність) 4 000 грн.
    4. Тритмент повного метру постановочного кіно/анімація (історинчне чи sci-fi, що потребує ознайомлення з іншими джерелами окрім сценарія) 6 000 грн.
    5. Сценарій постановочного короткого метру/анімація (сучасність) 3 000 грн.
    6. Сценарій постановочного короткого метру/анімація (історинчне чи sci-fi, що потребує ознайомлення з іншими джерелами окрім сценарія) 4500 грн.
    7. Тритмент документального фільму
    8. Серіал, вартість підготовки скрипт доктора по аналізу серіала, залежатиме від кількості серій і їх тривалості: уточнюйте за адресою info@albafilm.com.ua
    Скрипт докторинг сесії-консультації (безпосередня робота скрипт доктора з автором онлайн чи офлайн)
    1. Перша скрипт-докторинг сесія, сценарій постановочного повного метру/анімації (тривалість: 5 годин) 15 000 грн.
    1.1. *Друга скрипт-докторинг сесія, сценарій постановочного повного метру/анімації (тривалість 3 години) 9 000 грн.
    1.2. *Кожна наступна сесії тарифікуються погодинно, вартість години 2 500 грн./год.
    2. Перша скрипт докторинг сесія трітменту/поепізоднику постановочного повного метру/анімації (тривалість 4-ри години) 12 000 грн.
    2.1. *Друга скрипт-докторинг сесія трітменту/поепізоднику постановочного повного метру/анімації (тривалість 3 години) 9 000 грн.
    2.2. *Кожна наступна сесії тарифікуються погодинно, вартість години 2 500 грн./год.
    3. Перша скрипт-докторинг сесія, сценарій короткого метру (3години) 6 000 грн.
    3.1 *кожна наступна тарифікується погодинно, вартість години 2 000 грн./год
    4. Перша скрипт-докторинг сесія, трітмент документального повного метру
    4.1 *кожна наступна сесія тарифікується погодинно, вартість години
    5 Вартість і тривалість першої сесії-консультації для серіалу залежатиме від кількості серій і тривалості Вашого серіалу уточнюйте за адресою info@albafilm.com.ua
    *Інтервал між сесіями повинен бути не більше 2-х тижнів. Кожен наступний драфт з інтервалом понад два тижня потребує нової підготовки, котра тарифікується згідно розцінок підготовки зазначених вище в цій таблиці.
    Щоб порахувати вартість послуг вам потрібно порахувати вартість підготовки і кількість скрипт докторинг сесій, котрі ви плануєте замовити. Для фінального підтвердження правильності розрахунку, зв'яжіться з предстаником компанії за адресою info@albafilm.com.ua
    Після проведення скрипт докторинг сесії з автором, на наступний день, скрипт доктор надає текстове заключення (не менше 2-х сторінок А4).
    Скрипт докторинг проводиться за 100% передоплатою. І закривається підписаним з двох сторін, актом виконаних робіт.